كلينيك دينا كلينيك دينا .

كلينيك دينا

از علائم خار پاشنه تا علت و درمان آن

🟢 علائم خار پاشنه معمولاً به شكل درد شديد هنگام ايستادن يا راه رفتن بروز پيدا مي‌كند. خار پاشنه عارضه‌اي است اگر براي درمان آن اقدام نكنيد، ممكن است كه در طولاني مدت فعاليت‌هاي روزمره شما را مختل كند. خار پاشنه عارضه‌اي است كه كلسيم بين پاشنه و قوس پا رسوب مي‌كند و معمولاً هيچ نوع بيماري زمينه‌اي در ايجاد آن دخالت ندارد.

شايد برخي از افراد تصور كنند كه هر دردي كه در پاشنه خود احساس مي‌كنند نشان دهنده خار پاشنه است. اما برخي از عوامل ديگر در ايجاد اين عارضه نقش دارند. در كل اين عارضه خطرناك نيست و مي‌توانيد از طريق راهكارهاي خانگي نيز براي درمان آن اقدام كنيد. اما اگر خارهاي كوچك و شيار مانند در پاشنه پا ايجاد شده باشد، حتماً بايد به پزشك مراجعه كنيد.

🔵 مهم‌ترين علائم خار پاشنه

علائم خار پاشنه معمولاً در ابتدا به صورت يك درد شديد در پاشنه پا ظاهر مي‌شود. در اين عارضه استخواني در زير پا ايجاد مي‌شود كه تا قوس پا نيز گسترش پيدا مي‌كند. در مجموع خار پاشنه داراي علائم زير است:

احساس درد شديد چاقو مانند در پاشنه پا هنگام ايستادن و راه رفتن

وجود درد خفيف در كل پاشنه پا در طول روز

احساس گرماي زياد در قسمت پاشنه پا

بيرون زدگي استخوان پاشنه

ايجاد حساسيت در ناحيه فاشياي كف پا و پاشنه كه راه رفتن را دشوار مي‌كند.

معمولاً تمام افرادي كه خار پاشنه دارند، ممكن است همه علائم را تجربه نكنند. برخي مواقع ممكن است كه فرد خار پاشنه داشته باشد، اما هيچ نوع علامت هيچ نوع نشانه و علائم خاصي را احساس نكند.

مهم‌ترين علائم خار پاشنه

🔵 علل ايجاد خار پاشنه چيست؟

پرده كف پا به شكل زه است به كمان متصل شده و باعث ايجاد قوس در پاي شما مي‌شود. اين پرده موقع راه رفتن ضربه‌هايي كه به پا وارد مي‌شود را جذب مي‌كند. اگر فشار روي ناحيه بيش از حد زياد باشد، ممكن است ترك‌هاي جزئي در فاشيا ايجاد شود.

از سوي ديگر كشش و پارگي مكرر فاشيا باعث تحريك يا التهاب فاسيا خواهد شد. اگرچه علل ايجاد اين عارضه در بسياري از موارد مشخص نيست.

بيشتر بخوانيد: آيا خار پاشنه خطرناك است؟

🔵 عوامل خطرساز خار پاشنه

حتي اگر خار پاشنه بدون علت مشخصي ايجاد شود، برخي از عوامل مي‌توانند خطر ابتلا به اين بيماري را بالاببرد. اين عوامل عبارتند از:

1- سن افراد: خار پاشنه پا بيشتر در سنين 40 تا 60 سال ايجاد مي‌شود.

2- انجام ورزش‌هاي خاص:  فعاليت‌هايي كه فشار زيادي به پاشنه و بافت متصل شده شما وارد مي‌كنند - مانند دويدن در مسافت‌هاي طولاني، ورزش‌هاي هوازي، رقص باله- مي‌توانند در بروز ورم كف پا مؤثر باشند.

3- عيوب مادرزادي پا: صافي كف پا، گودي كف پاي زياد، الگوي غيرعادي راه رفتن مي‌تواند بر نحوه توزيع وزن هنگام ايستادن تأثير بگذارد. از اين رو فشار زيادي بر پا وارد مي‌شود.

4- چاقي: وزن اضافي، فشار زياد بر فاشياي كف پا شما وارد مي‌كند.

5- افرادي كه مجبور هستند زمان طولاني رو پاهاي خود بايستند. كارگران، معلمان و ساير افرادي كه بيشتر ساعات كار خود را صرف راه رفتن يا ايستادن بر روي سطوح سخت مي‌كنند، مي‌توانند احتمال ابتلاء به خار پاشنه را زياد كند.

عوامل خطرساز خار پاشنه

🔵 تشخيص علائم خار پاشنه

علائم خار پاشنه از طريق شرح فيزيكي يا معاينه توسط پزشك امكان پذير است. در طول معاينه پزشك نواحي حساس را بررسي مي‌كند و با ارزيابي ناحيه درد مي‌تواند به مشخص كردن علت ايجاد آن نيز كمك كند.

برخي مواقع نيز با دست كشيدن به پاشنه پا مي توانيد بفهميد كه آيا بيرون زدگي در اين قسمت وجود دارد يا خير. پس از آن نيز بايد به پزشك مراجعه كنيد.

آزمايش‌هاي تصويربرداري براي تشخيص خار پاشنه

يكي ديگه از راه‌ها استفاده از اشعه ايكس، ام آر آي و عكسبرداري است. در عكسبرداري يك تكه استخوان از پاشنه پا بيرون زده مشاهده مي‌شود. اين خارهاي استخواني معمولاً از طريق جراحي برداشته مي‌شوند.

بسياري از افراد كه اين استخوان در پاشنه پاي آنها ايجاد شده، هيچ دردي را ممكن است احساس نكنند. اما در تصاويري كه از پا گرفته مي‌شود، مي‌توانيد براي درمان اقدام كنيد.

آزمايش‌هاي تصويربرداري براي تشخيص خار پاشنه

🔵 درمان علائم خار پاشنه

اكثر افرادي كه داراي خار پاشنه هستند، در مراحل ابتدايي از روش‌هاي خانگي از جمله استراحت، استفاده از كمپرس يخ و داروهاي مسكن مانند ايبوبروفن و ناپروكسين استفاده مي‌كنند. اين داروها كمك مي‌كند كه درد و التهاب ورم پا كاهش يابد.

روش‌هاي درماني ديگر از جمله فيزيوتراپي، تمرينات كششي و تقويتي، استفاده از آتل در طول شبانه روز، استفاده از كفش و كفي مناسب است كه مي‌تواند به مرور زمان به درمان و رفع خار پاشنه كمك كند.

بيشتر بخوانيد: تشخيص خار پاشنه چگونه است؟

درمان خار پاشنه از طريق اوزون تراپي

اگر خار پاشنه با روش‌هاي خانگي و معمول درمان نشود، بهتر است كه راه‌هاي درماني غير تهاجمي را نيز امتحان كنيد. يكي از اين روش‌ها تزريق اوزون به ناحيه پاشنه پا است. از آنجا كه گاز اوزون باعث افزايش گردش خون و اكسيژن رساني به بافت‌هاي پاشنه پا مي‌شود، پس از چند جلسه تزريق مداوم اين عارضه به طور كلي رفع خواهد شد.

اما اگر خارهاي شيار مانند در پاشنه پا ايجاد شده باشد، راهي به جز جراحي و برداشتن خارها نيست. اگر قصد انجام اوزون تراپي براي درمان اين عارضه را داريد، مي‌توانيد با كلينيك دينا در تماس باشيد تا شما را در اين زمينه به بهترين شكل راهنمايي كنند.

خلاصه مطالب

علائم خار پاشنه معمولاً به صورت درد شديد در پاشنه و كف پا ظاهر مي‌شود. اگر خارهاي استخواني در پا ايجاد شده باشد، راهي جز برداشتن و جراحي آنها وجود ندارد. شما مي‌توانيد از طريق روش‌هاي خانگي نيز براي درمان عارضه اقدام كنيد. يكي از بهترين روش‌هاي درماني براي كاهش علائم خار پاشنه، استفاده از روش اوزون تراپي است.

در اين متد درماني گاز اوزون به پاشنه پا تزريق مي‌شود و پس از چند جلسه با كاهش التهابات فرد علائم بهبودي را مشاهده خواهد كرد. براي تزريق اوزون بهتر است به كلينيك دينا به عنوان يكي از بهترين مراكز اوزون درماني شرق تهران مراجعه كنيد. كادر پزشكي اين كلينيك با تشخيص مناسب در كوتاه‌ترين زمان به درمان شما بيماران گرامي كمك خواهند كرد.

براي دانلود پي دي اف مقاله كليك كنيد.

منبع: سايت كلينيك دينا و از علائم خار پاشنه تا علت و درمان آن

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۵۹:۴۲ توسط:كلينيك دينا موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :